Egen popmusik

Håll om mig
Det här är en riktig gammal goding. Håll om mig var en av de första låtarna jag spelade in på min Teac Portastudio, den var också ett av tre bidrag jag skickade till tidningen HiFi musiks stora demotävling för ca 350 år sedan. Med de tre bidragen vann jag första pris: (ännu) en Teac Portastudio! I juryn satt namnkunniga herrar som Michael B Tretow och Stig Vig… Dä ni!

Förhoppningsvis kommer det fler låtar inom kort … eller långt, om man säger så.

 

Så får det bli
Det enda försöket som gjordes med den här låten på en 8-kanals Tascam kassettporta. Rolig maskin – synd att jag inte kunde behålla den… Jag borde spela in låten på nytt, i ett moderna format kanske. Vi får se hur det blir med det.
Hursomhelst, detta är alltså från en 8-kanals kassettporta av märket Tascam. Syntbasarna är från en underbar analog Oberheim och trummorna kommer från en gammal Akai-sampler (S-612), gitarren är en japansk Fender Strata genom den första Zoomen – baklängesfraserna i början och slutet skapades genom att jag helt enkelt vände på kassetten och spelade till baklängeskompet. När jag sedan vände kassetten rätt igen, hamnade gitarren baklänges och resten var rätt. Fiffigt, va?
Munspelet spelades genom en SM-57 (precis som sången), men munspelet gick även genom en Fenderstärkare för att skita till det en aning. Det finns även lite blandade blipp-blopp-syntar från Rolands första multitimbrala syntmodul, den fenomenale MKS-7. Pads och syntbrass kommer från MKS-70 Super JX… Hmmm. Hur ska jag nu kunna återskapa ljudet från alla dessa sedan länge avvecklade syntmoduler?